Start
Galainbjudan 2015
Årets Entreprenör
Årets Företagare
Årets Kompetensföretag
Årets Butik
Årets Marknadsförare
Årets Innovationspris
Halmstad Global Award
Årets Ekonomipris
Hederspris för samverkan
Årets Miljöpris
Årets Engagemang
Arkiv mingelbilder mm
Tidigare priser
Årets Affärskvinna
Årets Hantverksstipendium
Webbkarta
Specialdesignade priser

Arrangör av Galan:

Bakom de prestigefyllda priserna står Halmstads kommun, Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City och Halmstad Handel, Teknik- och Kompetenscentrum TEK, MEC-gruppen och Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Svenskt Näringsliv, Halmstads Energi och Miljö AB, HEM, och EMC Energi- och Miljöcentrum.

Tidigare priser och pristagare på Galan

Då och då har det genom åren funnits tillfälliga priser för att uppmärksamma något eller någon speciell just det året. Och ibland utgår ett pris till förmån för något annat. Här har vi samlat ihop dem.

2014 Årets Engagemang: För barn mot cancer och Halmstad Sports Car Event

För barn mot cancer, Jennie Strand
Under sin första semester på många, många år lade hon ner hela sin själ i strävan att kunna hjälpa sjuka barn. På helt ideell basis samlades mängder av barnkläder och leksaker in. Ett stort antal sponsorer skänkte auktionsfynd. I juni 2014 började planeringen och den 30 augusti samma år fylldes Halmstad Arena med över 5000 besökare och det resulterade i 300 000 kr till Barncancerfonden.  

Evenemanget För Barn Mot Cancer och initiativtagaren Jennie Strand bidrar inte bara till att det händer något i stan, de tar dessutom socialt ansvar och gör det helt ideellt.

Halmstad Sports Car Event, Thomas Ericsson
Med helt ideella krafter har grundarna skapat ett unikt och återkommande evenemang i Halmstad som lockar runt 10 000 besökare. Evenemanget engagerar många och präglas av ordning och reda och en välkomnande känsla utöver det vanliga. Och extra välkommet är att de dessutom delat ut 40 000 kronor till Barncancerfonden och 30 000 kronor till Livräddarna.

Initiativtagaren Thomas Ericsson och organisationen runt Halmstad Sports Car Event bidrar inte bara till att det händer något i stan, de tar dessutom  socialt ansvar och gör det helt ideellt.

2013 Årets Affärskvinna: Charlotte Thelander,
Hund & Kattshopen


Med några år på nacken har denna kvinnliga företagare utvecklats och stått sig väl i konkurrensen.


Genom att vara med på arrangemang där många av hennes kunder hittas, samt att synas på sociala medier, har Charlotte lagt tassarna på priset.

Läs mer om företaget på www.facebook.com/pages/Hund-kattshopen

Till arkiv för tidigare pristagare

2012 Hederspris för samverkan med framtiden: HMS

Det här företaget är ett föredöme och en inspirationskälla när det gäller samarbetet mellan skola och näringsliv. De börjar smått för att kunna skapa något stort. HMS ger grundskolebarnen en inblick i de möjligheter som finns inom teknik, elektronik och kommunikation. Områden som formar vår framtid, som skapar jobb och tillväxt. Att lyckas inspirera på ett lekfullt sätt kan vara avgörande för framtida val när det gäller utbildning och jobb. HMS finns dessutom med som en engagerad samarbetspartner ända upp på högskole- och universitetsnivå.

 

Läs mer om företaget på www.hms.se

2010 Gunillastipendiet: Hanna Berggren och Hanna Norrman, SEE U Halmstad

Motivering: "Hanna Berggren och Hanna Norrman är mycket värdiga representanter för allt det som Gunilla Hallberg stod för och de är även två fina förebilder för ungt kvinnligtföretagande inom en hittills traditionellt manlig värld. De vågade ta klivet in i en verksamhet som ligger i framkant.

 

Deras affärsidé har sin grund i ett gemensamt examensprojekt från studierna vid Högskolan i Halmstad. Hanna och Hanna har skapat ett analysverktyg för en energikartläggning som ett första steg mot energieffektivisering samt även en livscykelanalys som kan stärka företagens miljöprofil och hjälpa till att öka medvetenheten om vad och hur de kan bidra till minskad klimatpåverkan mot ett långsiktigt hållbart samhälle."

 

Till arkiv för pristagare i Gunillastipendiet

2009 - Årets Hantverkspris: Gustav Person

Gustav Person utbildar sig till möbelsnickare på Carl Malmsten Furniture Studies. Den berömda utbildningen, som är treårig, finns i Stockholm och är knuten till Linköpings Universitet.

 

För att bli antagen görs bl a en bedömning av arbetsprovers tekniska och konstnärliga kvaliteter. Gustav Person går andra året och är redan en skicklig möbelsnickare.

 

Vi vill med detta stipendium uppmuntra honom i hans fortsatta bana inom ett traditionsrikt hantverk.

 

Till arkiv för pristagare i Årets Hantverkspris

2008 - Gunillastipendiet: Anneli Liikane och Karin Älmeby på AddXtra of Sweden AB

Motivering: Stipendiaterna är två kvinnor med starka personligheter. De vågade satsa, kasta loss och ta språnget till eget företagande. Deras vision och affärsidé bygger på hjälpande produkter som förenklar i vardagen. En vision i samklang med den generositet och värme de visar när de delar med sig av sina erfarenheter - och gärna bjuder in till samarbete. Med svensk design, tillverkning och ”hjälpmod” ska de vinna världen. Två goda förebilder och ledstjärnor för kvinnliga företagare.

2007 - Årets Hederspris, Catarina Carlsson på KomTek.

Motivering: "Catarina är en eldsjäl som med sitt engagemang får flickor och pojkar att se sig själva som framtidens ingenjörer, uppfinnare, innovatörer och entreprenörer, vilket gör henne till en värdig vinnare av Årets Hederspris."

Prisutdelare: Halmstads kommun

2007 - Årets UF-lärare, Eva Larsson, Sannarpsgymnasiet.

Motivering: "Årets UF-lärare i Halmstad kommun upplevs av sina elever som engagerad, tydlig och nytänkande i sin förmåga att hitta nya sätt för eleverna att utöva sin företagsamhet. Denna person har genom åren coachat flera framgångsrika UF-företag och inspirerar verkligen till entreprenörskap. Med ett globalt tänkande, gedigna UF kunskaper och ett brinnande engagemang för samverkan mellan skola och näringsliv blir denna person ett mycket bra val som Årets UF-lärare i Halmstad kommun."  

Syftet med priset är att uppmuntra enskild lärare eller lärarteam som arbetar med konceptet Ung Företagsamhet och som har givit eleverna förutsättningar för att lyckas.

 

Kriterier

  • Bidrar till kontakt mellan skola och näringsliv.
  • Förmåga att inspirera och vägleda.
  • Förmåga att ge UF-företagen förutsättningar att utöva sin företagsamhet. 

Ung Företagsamhet och Halmstads Näringslivs AB hade äran att utse Årets UF-lärare. Priset var en uppsättning av Nationalencyklopedin i exklusiv halvfransk bindning som skänks till skolan där UF-läraren/teamet verkar. Priset sponsrades av NE Nationalencyklopedin.

Årets Lantbruksföretagare 2005

Pehr Hansson, Kungsbacka tar emot priset som Årets Lantbruksföretagare 2005.

 

Kriterier 

Bidra till att den gröna näringen intar en tätposition år 2010 i Halland vad gäller tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.Bedriver ett framgångsrikt och ansvarsfullt företagande på landsbygden grundat på ett uthålligt brukande av naturresurser.

Vara en förebild för den gröna näringen i länet

 

Tidigare pristagare: År 2004: Peter von Braun, Mostorps Gård

 

Samarbetspartners:

Årets Ekonomistipendier 2005

Henrik Rickardsson, Johan Sandgren, Eva Jinghem och Henrik Stierna var fyra av 18 stipendiater som fick stipendier från Halmstads Handelsförening.

 

Stipendierna delas ut för eftergymnasiala studier med intriktning på handel och ekonomi. Stipendium kan endast tilldelas sökande födda eller uppväxta i Halmstads kommun.

 

Guldgalans Hederspris 2004

Staffan Dahlström och Nicolas Hassbjer, Hassbjer Micro System

 

Motivering

"Ett unikt företag med världen som arbetsfält, som alltid nämns som en av kandidaterna vid tillfällen som dessa.

 

Hassbjer Micro System passar denna gången tyvärr inte in inom ramen för kriterierna för något av priserna, men GuldGalans arrangörer och sponsorer vill framhålla Hassbjer Micro System som en mycket god förebild för andra och nya företagare och entreprenörer." 

©  Halmstads Näringslivs AB          www.halmstadsnaringsliv.se

 

 


Copyright Halmstads Näringslivs AB ©