Start
Galainbjudan 2015
Årets Entreprenör
Årets Företagare
Årets Kompetensföretag
Årets Butik
Årets Marknadsförare
Årets Innovationspris
Halmstad Global Award
Årets Ekonomipris
Hederspris för samverkan
Årets Miljöpris
Årets Engagemang
Arkiv mingelbilder mm
Tidigare priser
Webbkarta
Specialdesignade priser

Arrangör av Galan:

Bakom de prestigefyllda priserna står Halmstads kommun, Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City och Halmstad Handel, Teknik- och Kompetenscentrum TEK, MEC-gruppen och Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Svenskt Näringsliv, Halmstads Energi och Miljö AB, HEM, och EMC Energi- och Miljöcentrum.

Mäktiga upplevelser från Galan 2009

Det första jag möts av på väg ner för backen mot Hotel Tylösands huvudentré är den gigantiska Galaloggan med tillhörande guldregn som täcker hela det stora fönstret på höger sida. Det är en mycket mäktig syn.

Foto: Fröken Fokus

Inne i kongresshallen är alla förberedelser i full gång, serveringspersonalen är mitt inne i dukningen, blomarrangemangen som Fritz står för lägger den sista handen på arrangemangen och strör lite passande guldglitter över blommor och bord. Kopieringsbolaget sätter upp Galaskylten på scenen, ljud och ljus prövas och allt börjar hamna

på sin plats.

 

I ett annat rum gås kvällens schema igenom, priser och checkar kollas igenom och läggs i rätt ordning, allt för att underlätta kvällens alla prisutdelningar.

Även detta är en mäktig syn, detta var helt klart ett ledord för kvällen, mäktigt.

 

Bara minuter kvar till Galans start 

 

Efter några sista finändringar och en tiarabild på oss tre i det lånade hotellrummet går vi, jag Olivia Vilhelmsson, praktikanten, webbredaktören Åsa Elofsson och fotografen Fröken Fokus, Martina Thalwitzer ner för att förbereda inför kvällen. Några bilder på Halmstads Näringslivs ABs personal smälls av och sedan är Galan igång.

 

Starten av kvällen går galant, taxibilarna ringlar ner en efter en för att släppa av gästerna och receptionen fylls snabbt av glada Galagäster. Kamerablixten går av i ett, leendet på allas läppar smittar av sig och skratt fyller rummet.

Minglandet börjar direkt och fortsätter in i Leife´s lounge där det bjuds på välkomstchampagne. När allas humör är på topp utropar Anders Kraft via tv monitorer att det är dags att bege sig mot kongresshallen.

 

God mat, prisutdelning och underhållning

 

Självklart följer den goda stämningen med i kongresshallen och alla hittar sin plats. Väl på plast är förrätten redan framdukad och underhållningen av 4You sätter igång. Därefter följer ett tiotal prisutdelningar, alla lika uppskattade och uppmärksammade med överlyckliga vinnare och massa applåder. Den jag kommer att tänka lite extra på är Årets Affärskvinna som Jennie Henriksson från Lustgården vann. Vilken härlig tjej, eller ja, Kvinna!

 

Att bli underhållen av Thomas Pettersson är alltid uppskattat, även om skämten om Carolina Gynning inte gick hem oss mig är det aldrig svårt att skratta när Thomas är på G .

Att som ensam man på scen få med sig över 500 personer i skratt, är även det mäktigt.

 

Slutet på en mäktig kväll

 

När förrätt, varmrätt och efterrätt serveras i god harmoni med prisutdelningar och underhållning börjar jag känna av att vi arbetat rätt hårt denna vecka inför Galan. Allt har gått bra och man börjar slappna av lite, men samtidigt vet jag att det kommer bli kanske till och med ännu mer att göra den kommande veckan. För nu ska mingeltidningen göras klar. Arbetet på Halmstads Näringslivs AB tar aldrig slut men Galan börjar lida mot sitt slut i alla fall för mig.

 

Vi följer med strömmen ner mot Leffes igen där festen fortsätter med klackarna i taket.

 

Vad är väl en bal på slottet mot en Gala på Tylösand…

Olivia Vilhelmsson,

Åsa Elofsson & Fröken Fokus

Text: Olivia Vilhelmsson

 

Har under veckorna 43-45 praktiserat på Halmstads Näringslivs AB, och varit med under förberedelserna inför Galan, även hjälpt till med mingeltidningen.

 

Foto: Fröken Fokus

©  Halmstads Näringslivs AB          www.halmstadsnaringsliv.se

 

 


Copyright Halmstads Näringslivs AB ©