Start
Galainbjudan 2015
Årets Entreprenör
Årets Företagare
Årets Kompetensföretag
Årets Butik
Årets Marknadsförare
Årets Innovationspris
Halmstad Global Award
Årets Ekonomipris
Hederspris för samverkan
Årets Miljöpris
Årets Engagemang
Arkiv mingelbilder mm
Tidigare priser
Årets Affärskvinna
Årets Hantverksstipendium
Webbkarta
Specialdesignade priser

Arrangör av Galan:

Bakom de prestigefyllda priserna står Halmstads kommun, Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City och Halmstad Handel, Teknik- och Kompetenscentrum TEK, MEC-gruppen och Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Svenskt Näringsliv, Halmstads Energi och Miljö AB, HEM, och EMC Energi- och Miljöcentrum.

Jennie Henriksson - Lustgården

Vinnaren i kategorin Årets Affärskvinna, Jennie Henriksson, är en ung, modig kvinna som vågat sig på en annorlunda bransch.

Så här skrev en jurymedlem efter sitt besök hos Jennie under själva nomineringstiden:

" En driven, ambitiös och målmedveten norrländska som endast 19 år gammal vågade sig in i en då, fördomsfull "hysch, hyschbransch", där hon började som home-party säljare.

 

För fem år sedan öppnade hon som yngst i Sverige en egen butik som nu vuxit till Sveriges största inom området, har sju anställda och lågkonjunkturen till trots flyttade hon nyligen in i större lokaler.

För att uppnå detta har hon arbetat mycket hårt och inte tagit semester på flera år.

 

Hon är helt motståndare till kvinnoförtryck och "fulporr"och den största utmaningen har varit att ändra folks fördomar och inställning till branschen och till henne själv som person.

Hon har lyckats få bort "smutsstämpeln" och fått många att öppna sig och prata om sina problem och på så vis kunnat hjälpa. Hennes största drivkraft är just viljan att hjälpa andra och hon gör det bland annat genom sitt samarbete med sjukhuset, MVC och ungdomsmottagningen.

 

I framtiden drömmer hon om att utbilda sig till sexolog.


Copyright Halmstads Näringslivs AB ©