Start
Galainbjudan 2015
Årets Entreprenör
Årets Företagare
Kriterier
Företagare arkiv
Filmarkiv
Årets Kompetensföretag
Årets Butik
Årets Marknadsförare
Årets Innovationspris
Halmstad Global Award
Årets Ekonomipris
Hederspris för samverkan
Årets Miljöpris
Årets Engagemang
Arkiv mingelbilder mm
Tidigare priser
Webbkarta
Specialdesignade priser

Arrangör av Galan:

Bakom de prestigefyllda priserna står Halmstads kommun, Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City och Halmstad Handel, Teknik- och Kompetenscentrum TEK, MEC-gruppen och Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Svenskt Näringsliv, Halmstads Energi och Miljö AB, HEM, och EMC Energi- och Miljöcentrum.

Arkiv: Årets Företagare

2014 - Tomas och Roger Wohlin, Wohlins Fryshus Logistik AB


Wohlins Fryshus Logistik AB är ett familjeföretag som drivs av Tomas & Roger Wohlin (Pappa Allan är delägare). Bröderna Wohlins är 2 stabila företagare som gillar att arbeta ute i verksamheten tillsammans med, företagets största framgångsfaktorer, sina medarbetare. Miljö är deras hjärtefråga och 2013 miljödiplomerades de enligt Svensk Miljöbas. Wohlins. -Bröderna du kallt kan räkna med.

2013 - Henrik Andreasson, Andreasson & Lindhs Entreprenad


Årets Företagare har fått många smällar i livet. Han har dock rest sig upp igen ännu fler gånger. Han började med två tomma händer och en spade. Han gräver fortfarande, men utrustningen är lite kraftfullare än spaden nu.

Han sticker ut på många sätt, en annorlunda outsider. Och han har kanske ett av de största hjärtan vi inom Företagarna stött på. Han brinner för utsatta personer och för granplantor. Och han drivs av att hjälpa dem som hamnat lite snett i livet. Detta gör han samtidigt som hans företag och personal växer, både bildligt och bokstavligt talat.

2012 - Carl Magnus Jönsson, Unimer AB

Årets företagare har visat prov på ett utmärkt ledarskap i en mycket svår situation.

Med mod, kunnande och stor omsorg om personal och kunder vände han en brand som kunde fått katastrofala följder till en framgångsfaktor. Kombinera detta med ett stort kunnande och engagemang i hur man bygger, utvecklar och driver företag.

2011 - Eugen "Kitchi" Gegö på Kitchi's friskvård

Med visionen om att skaffa sig och sin familj ett bra liv i Sverige. Och med missionen att få personalen ute på företagen att bli lika väl omhändertagna som maskinparkerna.

Född i fel land, med fel namn och utan några tillgångar alls. Att vända detta till ett framgångsrikt företagande krävde en entreprenör som under många år var beredd att leva snålt, arbeta hårt och omorganisera arbetsmarknaden.

 

Förmågan att, trots en tuff uppväxt i ett land som aldrig premierat människors tro på sig själva och på sin möjlighet att skapa sitt eget liv, vända varje motgång till en framgång och genom allt behålla sin värme, sitt goda humör och enorma tro på människor har varit avgörande för att denne entreprenör i dag  står här som årets företagare i Halmstad och Halland.

2010 - Bengt-Erik Johansson, Bendt Bil AB

Motivering: "Genom biosnack, bröllop, rekrytering av blodgivare, SM i bordtennis, konstutställningar, minimässor med lokala leverantörer och en hel rad andra evenemang har årets företagare i Halmstad inte bara lyckats sätta sitt företag på kartan utan också fått alla i Halmstad att prata om det. Och de inte bara pratar om företaget utan handlar där också.

 

2009 som var ett av de sämsta åren i branschen ökade han såväl omsättningen som vinsten och antalet anställda. Med sin gedigna bakgrund från idrotten, en självsäker känsla för marknadsföring och sitt ekonomiska siffersinne har han lyft företaget till oanade höjder. Kombinera detta med en osviklig förmåga att inge en känsla av dådkraft hos både anställda och kunder och där har ni egenskaperna som gör att vi stolt utser Bengt-Erik Johansson, Bendt Bil AB till Årets företagare i Halmstad 2010."

2009- Thomas Jansson, Nissavarvets Konstruktions AB - Bröderna Jansson

Motivering: "Thomas Jansson har under en följd av år visat stort yrkeskunnande och stor kompetens i att vidareutveckla familjeföretaget. Koncernen Nissavarvets Konstruktions AB med dotterbolag är tack vare Thomas Janssons ledarskap nu det största företaget i sin bransch i Halmstad."

2008 - Mattias Ottosson, Bennets Möbel & Tapetserarverkstad

Motivering: "Sedan Mattias Ottosson övertog företaget för fem år sedan har han utvecklat det genom nytänkande på ett sätt som är ovanligt för branschen och skapat sin egen nisch.

 

Genom inriktning på kunder i den industriella sektorn har företaget fått en växande lönsamhet och goda utvecklingsmöjligheter. "

2007 - Lennart Simonsson, Tylöprint Mäklarservice

Motivering: "Lennart Simonsson har under 13 år jobbat i det tysta med att envist men målmedvetet lägga grunden till Tylöprint Mäklarservice.
Tylöprints Mäklarservice servar en stor del av Sveriges fastighetsmäklare med kommunikationsmaterial.

 

Med en trogen och ständigt ökande skara medarbetare har produkterna nyfiket vidareutvecklats. Tylöprints mäklarservice  är idag marknadsledande inom i sin reklamnisch."

2006 - Crendo Fastighetsförvaltning AB

 

Motivering: "Crendo Fastighetsförvaltning AB har på bara 3 år utvecklats från ett litet företag med 4 anställda till ca 150. Samtidigt har omsättningen i verksamheten vuxit till ca150 miljoner kronor.

 

Detta har kunnat ske genom gott ledarskap, lyhördhet och omtanke om de anställda, och en sjukfrånvaro på endast 1% visar att de anställda trivs med sitt och ledningens arbete."

 

På bilden syns:  Mona Gunnarsson, Håkan Carlsson, Sten Andersson och Alf Sandberg.

2005 - Jan-Evert Andersson, Omeo Verkstad AB

 

2004 - Thomas och Kenth Ahlstedt, Industritorget Sweden AB

 

Samtliga foton från 2009 är tagna av Fröken Fokus

Samtliga foton t o m 2008 är tagna av fotograf Patrik Leonardsson.

©  Halmstads Näringslivs AB          www.halmstadsnaringsliv.se

 

 


Copyright Halmstads Näringslivs AB ©