Start
Galainbjudan 2015
Årets Entreprenör
Årets Företagare
Årets Kompetensföretag
Årets Butik
Årets Marknadsförare
Årets Innovationspris
Halmstad Global Award
Årets Ekonomipris
Hederspris för samverkan
Årets Miljöpris
Årets Engagemang
Arkiv mingelbilder mm
Tidigare priser
Årets Affärskvinna
Årets Hantverksstipendium
Webbkarta
Specialdesignade priser

Arrangör av Galan:

Bakom de prestigefyllda priserna står Halmstads kommun, Företagarna Halmstad, Marknadsföreningen i Halland, Halmstads City och Halmstad Handel, Teknik- och Kompetenscentrum TEK, MEC-gruppen och Halmstads Näringslivs AB, Halmstads Handelsförening, Högskolan i Halmstad, Svenskt Näringsliv, Halmstads Energi och Miljö AB, HEM, och EMC Energi- och Miljöcentrum.

Arkiv: Årets Affärskvinna

2012 - Sha Fang Yang, Restaurang Yoss

 

Tänker på kundernas välmående, trivsel och att de ska lämna och återkomma med ett leende.

Har, tillsammans med sin man, efter 10 år i denna bransch blivit lika mycket ”ett” med verksamheten som hon var ”ett” med racketen under sin framgångsrika karriär som bordtennisspelare, då flera SM-guld bärgades åt Halmstad.

Kom in i Halmstadsbornas liv och hjärtan 1990.

2011 - Anita Nilsson, Piraia

 

Genom målmedvetet arbete har hon under åren byggt upp ett stabilt och lönsamt företag.

 

Att använda de sociala medierna och arbeta i nätverk ser hon som en självklarhet. Hon har på en hårt konkurrensutsatt marknad lyckats utöka sin verksamhet med en butik till.

 

Med sin drivkraft är hon en förebild för kvinnligt företagande.

2010 - Katarina Lindnert, KZ Service & Städ AB

Motivering: "20 är något av ett nyckeltal för den här kvinnan. Hon började som företagare redan som 20-åring. Genom målmedvetenhet och energi har hon byggt upp ett stabilt företag med ett 20-tal anställda.

 

Miljötänk och personalvård ser hon som självklarheter. För henne finns inte ordet omöjligt. Allt är möjligt!

 

Årets Affärskvinna 2010 är Katarina Lindnert, KZ Service & Städ AB."

2009 - Jennie Henriksson, Lustgården
Det här är en driven, ambitiös och målmedveten affärskvinna som på bara några år utvecklat sin butik till Sveriges största inom området.

 

Hon är motståndare till alla sorters kvinnoförtryck och har med ett lustfyllt engagemang och kunnande lyckats ändra på folks fördomar och inställning till branschen.

 

Viljan att hjälpa andra är en av hennes drivkrafter och det gör hon bland annat genom sitt samarbete med sjukhuset, MVC och ungdomsmottagningen.

Läs en kort interviu med 2009 års vinnare här

2008 - Susanne Andersson, Accesia AB

Motivering: "Det är bett i Årets Affärskvinna. På bara några få år har hon byggt upp ett både nischat och framgångsrikt företag. Hennes engagerade arbete har dessutom resulterat i att det numera hålls internationellt erkända utbildningar i Halmstad. Hela familjen är involverad i bolaget, till och med husdjuren - som får agera fotomodeller.  Djurens tandvård har varit ett eftersatt och anonymt område. Det är det inte längre – det har Susanne Andersson på Accesia AB sett till!"

2007 - Maritha Wikner, Svensk Fastighetsförmedling AB

Motivering: "Maritha har med stark drivkraft, generös omtanke och med engagerad målmedvetenhet sedan starten 1996 fått erkännandet om att vara ledande i branschen och har utsetts till ett av de 20 bästa mäklarkontoren i Sverige. Hennes idéer sprudlar fortfarande och hon utvecklar och driver sitt livsverk framåt. Maritha engagerar, motiverar och tar hand om sin personal på ett föredömligt sätt, något som visat sig vara ett givande och vinnande koncept."

2006 - Jeanette Nerman och Jenny Bänsch-Larsson, Hotel Continental

Motivering: "Här är kvinnorna som kompletterar varandra och samtidigt fått ihop allt; karriär, man och barn. Jeanette och Jenny driver ett litet hotell med hög service i en ständig utveckling av både personal och hotell. De strävar efter att vara det ledande hotellet i Halmstad med en sund personalpolitik och ett miljötänkande. Måndag till fredag är det ett businesshotell och på helgerna är det ett romantikhotell. Målet är inställt på att bygga upp Sveriges största hotellkedja. Detta har lett till att de tilldelats utmärkelsen "Årets Affärskvinna" i Halmstads kommun 2006."

2005 - Camilla Edvinsson, Fyllinge Smidesverkstad

Motivering: "Camilla har drivit sin pappas livsverk vidare och utvecklat det framgångsrikt. Med sin personlighet och sitt tydliga ledarskap har hon i en mansdominerad värld knutit kontakter med kunder och leverantörer i 11 länder och ställt höga krav på kvalitén. Camilla är mån om sin personal och arbetsmiljön och har stora planer för framtiden". 

2004 - Jasna Baljic, Salong Självfallet

Motivering: "För Jasna Baljic finns inga hinder utan bara möjligheter. Hon har med stor envishet och humor på kort tid lyckats bygga upp en ny verksamhet i ett nytt land. Tillsammans med sin breda kunskap inom sin bransch har hon expanderat sin salong med i dag fyra anställda, vilket gör att hon tilldelats utmärkelsen "Årets Affärskvinna i Halmstads kommun 2004".

Samtliga foton från 2009 är tagna av Fröken Fokus

Samtliga foton t o m 2008 är tagna av fotograf Patrik Leonardsson.

©  Halmstads Näringslivs AB          www.halmstadsnaringsliv.se

 

 


Copyright Halmstads Näringslivs AB ©